Relatie deel 2: de overige fases in een (huwelijks) relatie

 

Vorige week zijn de eerste twee fases beschreven van een relatie, de chemie en wat er gebeurd als de verliefdheid verminderd.

Heb je dit gemist zie dan de blog van vorige week : Relatie deel 1

In dit laatste deel de fases 3 en 4.

 

Na fase twee waarin alles begint af te stemmen  en waarin je als koppel geland bent en waarin je elkaar aardig kent krijg je de fase van samenwerking.

Een stabiele en gesettelde liefdesrelatie is voor veel mensen de basis voor verdere ontwikkeling.

Die ontwikkeling kan zijn een studie of een baan.

De fase is zeer geschikt om een bedrijf te starten, kinderen te krijgen of een verre reis te maken.

In deze fase zitten ook wat gevaren zo kunnen de behoefte aan kinderen de carrière of reizen verschillen en ook de vanzelfsprekendheid dat de partner er altijd is als steun. Het kan zo gewoon worden dat de ander er is, dat je zijn aanwezigheid veel minder erkent en waardeert.

Blijf daarom altijd praten over elkaars wensen en ideeën voor de toekomst om niet uit elkaar te groeien.

 

Fase van Rust en bestendigheid

Een fase van rust en bestendigheid volgt als de partners goed door de verschillende fasen heenkomen. Je bent op elkaar ingespeeld je kent elkaars wensen, je weet als het nodig is hoe je je kan aanpassen en hoe je voor jezelf opkomt.

In de relatie zijn vriendschap en elkaars gezelschap belangrijk geworden en je accepteert elkaar zoals je bent. Met andere woorden je bent elkaar beste vriend.

Het is fase van diep respect en het koesteren van elkaar als aparte en unieke individuen. Het is een fase van vreugde, passie, intimiteit, geluk en plezier samen, of je nu 30, 50 of 80 bent.

Het is de fase van het leven van echt partnerschap, onvoorwaardelijke liefde en veiligheid.

Als er in een relatie weinig communicatie is kan dat een zware wissel hebben op de relatie maar gezondheidsproblemen in welke vorm dan ook kan op een gegeven moment te veel zijn.

Een reden kan zijn dat een relatie strand is als de wensen en behoeftes naarmate de jaren vorderen steeds verder uit elkaar gaan lopen.

 

 

Als de seks in de relatie uitdooft omdat een partner geen behoefte ( meer) heeft kan dat vaak een reden zijn om met elkaar te stoppen. Dit voorkom je door te blijven praten en de seks levendig te houden.

Zie het als een spier die getraind moet blijven. Als de seks verdwijnt in een liefdesrelatie valt het cement weg en als je bij elkaar blijft kan dat een soort broer zus relatie worden. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn als de partners er allebei mee instemmen. De kans is echter wel groot dat 1 van de partners als nog vreemd kan gaan.

 

 

 

 

Partners die voor elkaar veel begrip en compassie tonen, die elkaar de ruimte geven, meningsverschillen niet uit de weg gaan en ( integer) met elkaar communiceren houden ondanks de obstakels, tegenslagen hun relatie levend en levendig.

 

 

 

Als je hulp of coaching nodig hebt om door deze fases te navigeren of uit het stadium van conflicten en teleurstellingen te komen, neem dan contact met me op, voor welke vorm van hulp het beste voor je zou werken.

Voor info: info@eclectischetherapie.nl liever bellen? 06 18 90 29 96

Laat een bericht achter

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?