Veel gestelde vragen

Gemiddeld zijn er tussen de drie en acht sessies nodig, afhankelijk van het probleem en het gestelde doel.

Nee, op dit moment kan je meestal binnen een week terecht.

De praktijk is open van maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 21:00 en vrijdag van 9:30 tot 17:00.

De therapie valt onder de psychosociale zorg/hypnotherapie (complementair/alternatief) en wordt door de meeste verzekeraars (gedeeltelijk) vergoedt in de aanvullende verzekering. ( vraag je verzekering of dit het geval is). De praktijk is aangesloten bij de NBVH.

Het tarief voor een therapiesessie is €110 per consult van 60 minuten met een uitloop tot 75 minuten. 90 minuten sessies zijn €120.

Een erkend hypnotherapeut is aangesloten bij de RBCZ en een erkende beroepsvereniging. Een hypnotherapeut heeft minimaal een 3 jarige opleiding gehad op post HBO niveau met aanvullend psychosociale basis en kan daardoor op dieper niveau blijvende veranderingen bewerkstelligen. Een hypnose coach werkt ook met hypnose maar is geen therapeut en heeft veelal een aantal dagen training gehad. Een hypnose coach kan cliënten helpen met verandering in gemoedstoestanden of kleine problemen. Een erkend therapeut moet aan vele eisen voldoen zoals intervisie en jaarlijkse bijscholing. Een coach Hoeft dat niet en wordt daarom niet vergoed door de ( aanvullende) verzekering. Een ( toneel) hypnotiseur heeft je (tijdelijk) in zijn macht en heeft zelfs in de verte niets met hypnotherapie te maken.

De methoden die worden toegepast zijn : Hypnotherapie, EMDR, MEP,NLP. Zie deze verder op deze site voor meer informatie.

Iedereen kan een zekere vorm van trance bereiken en die is doorgaans diep genoeg om veranderingen te bewerkstelligen.

Ja, je blijft tijdens hypnose bij bewustzijn terwijl je contact hebt met je onderbewuste.

EMDR wordt toegepast bij trauma, fobie, angsten, verslavingen en pijn.

Hypnotherapie is helemaal erkend als evidence based therapie en wordt ook door de reguliere zorg steeds meer omarmt en ingezet.

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kan ik je helpen?