Hulp bij angst, fobieën, verslavingen, slaapproblemen, trauma, burn-out.

Traumaverwerking

Een traumabehandeling helpt jou als het je zelf niet lukt om een heftige gebeurtenis een plek te geven. Je hoeft dus niet rond te blijven lopen met de gevolgen van een trauma. Negeer je klachten niet, maar zoek de juiste hulp. Ik help je hier graag mee en informeer jou over de mogelijkheden.

Hoe ga je om met een trauma? Of het nu gaat om een acute stressstoornis of PTSS, je denkt liever niet terug aan die akelige gebeurtenis die nu onderdeel uitmaakt én invloed heeft op je leven. Met een deskundige traumabehandeling werk je aan de verwerking van de traumatische gebeurtenis. Samen met je behandelaar ga je op zoek naar de juiste behandeling. Ook familie en vrienden kunnen meehelpen aan herstel.

Het kan gebeuren dat je het niet lukt een schokkende gebeurtenis te verwerken. Dat merk je aan je lichamelijk en psychische klachten. Dan is er spraken van een posttraumatische stresstoornis (PTSS). Deze herbelevingen kunnen zo reëel zijn dat dit hevige emoties en angsten met zich meebrengt en gaat gepaard met depressieve klachten.

Alle traumagevoelens worden deels opgeslagen in je onbewuste systeem en zullen een stempel drukken op je dagelijkse leven. Deze innerlijke programmering kun je met behulp van hypnotherapie verwerken.

Met hypnotherapie werken we vooral met de opgeslagen herinneringen van je onderbewuste. De herinnering wordt niet verwijderd, wel het nare gevoel dat aan de traumatische gebeurtenis is gekoppeld, zodat je je eigen leven weer kunt oppakken op een positieve manier en de last van het trauma niet meer hoeft te dragen.

Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk dat je bij mij veilig voelt zodat we samen kunnen werken aan je herstel van vertrouwen. Daarnaast maken we duidelijke afspraken over het verloop van de therapie.

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kan ik je helpen?