0618902996
info@rolandvanballegooij.nl

o.a bij angsten en fobieën, mentale begeleiding tijdens  en na de zwangerschap , slaapproblemen, traumatische ervaringen, SOLK, burn-out, rouwverwerking, (eet)verslaving, relatieperikelen

Welkom!

  Verander je toekomst ingrijpend door jezelf te worden.

Mijn naam is Roland van Ballegooij  en ik ben gespreks-hypnotherapeut, EMDR therapeut en NLP coach.  Ik ben geboren in Lopik, getrouwd met Linda en samen hebben we twee kinderen.

Ik werk sinds 2013 officieel als erkend therapeut en vind het fantastisch mensen met hun hulpvraag te helpen.

Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt en dat er een luisterend oor is die naar jouw behoeftes luistert.

Als therapeut en cliënt ga je samen op pad om de juiste oplossing te vinden en dat gaat verassend snel.

Je kan bij mij voor veel dingen terecht of je nou angsten hebt, je van nare gedachtes af wilt na een traumatische ervaring of wilt stoppen met een nare gewoonte.

Je hoeft niet een lang therapietraject in, vaak haal je in zeer korte tijd resultaat dit omdat er therapie op maat wordt gemaakt zodat je een betere toekomst tegemoet gaat.

Achtergrond

Mijn interesse in het therapeutschap was ontstaan rond mijn 16e jaar. Ik had op televisie een documentaire gezien over hypnotherapie, ik wist vanaf dat moment dat ik in de toekomst dat vak wilde uitoefenen.

Na een aantal jaar gewerkt te hebben als kok in een gezondheidscentrum in Frankrijk en in de techniek heb ik de omslag gemaakt. De techniek maakte mij niet gelukkig ik heb toen besloten om mijn droom te volgen en heb ik mij bekwaamt in het vak eclectische hypnotherapie en andere psychotherapievormen.

Als CAM therapeut ( Complementair)  wil ik een brug slaan tussen de reguliere gezondheidszorg en de Complementaire zorg en werk daarom samen met diverse artsen, verloskundigen en fysiotherapeuten.

Lees op de site meer over de mogelijkheden, zodat je weet wat je van mij verwachten mag en kunt.

Opleiding:

 •          Hypnotherapie en zelfhypnose bij het IMT te Leiden
 •          Hypnotherapie & Regressie Civas
 •          Seth Academie Eclectische psychotherapie
 •        ( 4 jarige HBO opleiding hypnotherapie aangevuld met EMDR, RET, NLP en Mindfulness

Bijscholingen:

 • ADHD en de vrouw
 • Rouwverwerking
 • NLP
 • Ontzuren & ontslakken
 • PSBK
 • Relatietherapie
 • Mind eye power
 • Het emotionele DNA
 • Ericksoniaanse hypnotherapie
 • Verslaving- en slaapstoornissen
 • Schizofrenie, Psychoses en Wanen

Hoe werkt hypnose?

Tijdens hypnose ontspant je lichaam en worden je gedachten meer gefocust. Net als bij andere ontspanningstechnieken, verlaagt hypnose de bloeddruk en hartslag en verandert de hersengolf activiteit. In deze ontspannen toestand voel je je lichamelijk op je gemak, maar toch mentaal volledig wakker en kun je zeer goed reageren op suggesties. Je bewuste geest wordt minder alert en je onderbewustzijn wordt meer gefocust.

Programma's

Ik heb bij Roland de workshop “mindfulness”gevolgd. Ik besloot in therapie gegaan omdat ik jarenlang last had van paniekaanvallen en ik zat tegen een “burn-out”aan.
Vanwege mijn werk begaf ik mij vaak onder grote mensenmassa’s en raakte regelmatig in paniek. Het beïnvloede mijn privé en werk.
Ik was verbaasd hoe goed de hypnotherapie werkte in combinatie met de EMDR en RET. Ik kan nu zeggen dat ik weer kan reizen met het vliegtuig of auto zonder in paniek te raken.
Ik heb geleerd om om te gaan met stressvolle situaties en heb een balans gevonden.

Marcel

Ik was zeer angstig voor de bevalling na een eerdere late miskraam en een bevalling waarbij ik steeds in paniek raakte.Een paar weken voor dat ik moest bevallen was ik zo angstig dat ik contact opnam met Roland van Ballegooij. Na het eerste consult was ik zo ontspannen dat ik het niet kon geloven.Tijdens het tweede consult heb ik geleerd om contact te krijgen met mijn lijf en ongeboren kind. Ik heb geleerd mij te ontspannen en kreeg handvatten zodat ik de controle had tijdens de bevalling en was totaal angstvrij en vol zelfvertrouwen

Marijke

Ik heb bij Roland drie behandelingen gehad, waarvan twee keer EMDR. Het heeft mij ontzettend geholpen. Ik ben er rustiger en minder onzeker van geworden. Ik heb dingen opgeruimd die mij veel spanningen opleverden. Dat ging door de EMDR eigenlijk verrassend makkelijk. Het is een efficiënte vorm van therapie. Roland is heel vriendelijk en rustig en stelt je op je gemak. Hij geeft heldere uitleg wat er gaat gebeuren.

Saskia

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws over hypnotherapie of over de nieuwe blogs? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief.

[mc4wp_form id=”713″]

Privacy Statement

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?