0618902996
info@rolandvanballegooij.nl

o.a bij angsten en fobieën, mentale begeleiding tijdens  en na de zwangerschap , slaapproblemen, traumatische ervaringen, SOLK, burn-out, rouwverwerking, (eet)verslaving, relatieperikelen

Therapievormen

Een hypnotherapeut werkt eclectisch, dat wil zeggen dat de therapeut meerdere therapieën kan inzetten voor een probleem. De praktijk gebruikt de volgende therapievormen:

RET leer je eigen gevoelens en gedrag in beheer te nemen door rationeel te denken.

De Rationeel Emotieve Training is een training gericht op het leren in beheer nemen van je eigen gevoelens en gedrag, door rationeel te denken.

Veel mensen denken dat hun gevoelens en gedragingen bepaald worden door situaties waarin zij verkeren. Volgens Albert Ellis, de grondlegger van de RET Rationeel Emotieve Therapie, is dat niet het geval. Aan emoties gaan (vaak onbewust en razendsnel) gedachten vooraf.

Het zijn diepgewortelde overtuigingen en scripts waarmee we (onbewust) ons leven en onze problemen vormgeven. Angsten, frustraties, woede, depressies, het zijn emoties die we zelf creëren, door irrationele overtuigingen. Als dat zo is, dan kunnen we ze ook zelf veranderen, door onze irrationele overtuigingen uit te dagen en onszelf nieuwe rationele alternatieven aan te leren. Dit kan met behulp van RET.

RET is een trainingsmethode die ook wel gebruikt wordt bij de hypnotherapeutische sessies. Bij deze methode wordt je geleerd jezelf te helpen.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een korte doelgerichte therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van sterke concentratie en relaxatie ( ontspanning). Door de concentratie en relaxatie ontstaat een hypnotische toestand, ook wel trance genoemd. Het woord hypnose komt uit het Grieks (hypnos) wat slaap betekent. Hypnose is eigenlijk geen echte slaap. Je kan beter spreken van een diepe concentratie of trance waardoor je de mogelijk hebt in contact te komen met je onbewuste. Het onbewuste bevat informatie over de diepere oorzaak van de problemen en helpt met het oplossen van deze problemen. De hypnotherapeut helpt je te communiceren met je onbewuste.

# Hypnotherapie Noord Holland Broek op Langedijk

EMDR

EMDR is een vorm van psychotherapie en staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een snelle behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.

Met behulp van EMDR vindt traumaverwerking plaats. Dit gebeurt door het stimuleren van de hersenen door middel van klikjes of handbewegingen

Wanneer wordt EMDR ( traumatherapie) ingezet?

EMDR wordt ingezet bij mensen die vervelende, schokkende of traumatische ervaringen hebben meegemaakt en in het dagelijks leven last hebben van de nawerkingen van die ervaringen.
Enkele voorbeelden van traumatische ervaringen kunnen zijn: een ongeval, medische ingreep, verlies, een overval, geweld of een traumatische ervaring bij de tandarts. We kunnen ook denken aan: (langdurige) blootstelling aan bijvoorbeeld misbruik, oorlog, pesten of geweld.
De gevolgen van die trauma’s en ervaringen zijn bijvoorbeeld: gevoelens van somberheid, fobieën, angststoornissen, schrikreacties, nachtmerries, hyperventilatie, paniekaanvallen, PTSS en verslaving, maar ook gevoelens van schuld, schaamte of verdriet.
EMDR wordt ook ingezet bij mensen die geen traumatische ervaringen hebben maar als kind verwaarloosd zijn, overbeschermd zijn of voortdurend kritiek hebben gekregen. Het gevolg hiervan is dat ze nu nog emotionele of sociale problemen ervaren. Met behulp van EMDR kan dit verleden voorgoed verwerkt en losgelaten worden.

EMDR hoort bij het traject hypnotherapie.

#EMDR Therapie Noord Holland Alkmaar,

#EMDR Noord Holland Broek op Langedijk

# traumatherapie alkmaar

Mindfulness helpt ons ieder moment van ons leven volledig te leven, ook de meest moeilijke

Mindfulness helpt ons ieder moment van ons leven volledig te leven, ook de meest moeilijke. De basis is heel eenvoudig: aandacht geven. Er is dus niets mystieks of geheims aan. We geven aandacht aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment.

Veel van onze energie verliezen we in wat was en wat nog moet komen. Alleen in dit moment kunnen we werkelijk leven

Jammer genoeg missen we vaak het huidige moment. We zijn opgenomen in plannen, zorgen of oordelen.

Door vriendelijke en open aandacht in het nu te brengen en afleidingen en zorgen los te laten,  zal je merken dat dit moment steeds anders is en daardoor nieuw, fris, mysterieus en de moeite is om geleefd te worden.

Het is de weg van heelheid, die niets te doen heeft met wat je  al dan niet kan. Het heeft alles te maken met de oprechtheid waarmee je leeft, met hoe wakker je bent in je leven, en hoe belichaamd je bent in het enige moment dat je hebt, het huidige moment.

In de praktijk worden oefeningen gedaan en krijg je oefeningen mee naar huis om thuis te oefenen.

# Burnout therapie Noord Holland Broek op Langedijk

NLP  is een model om effectief te communiceren

NLP ( neurolinguïstisch programmeren) is een model om effectief te communiceren, waarmee het mogelijk wordt doelgerichte veranderingen te realiseren.

NLP als instrument stelt je in staat om:

  •          verborgen talenten te ontdekken en te verbeteren;
  •          communicatieve en sociale vaardigheden te verbeteren;
  •          doelen te stellen en deze te bereiken;
  •          competenties te ontwikkelen en te verbeteren;
  •          beter te functioneren in teamverband;
  •          persoonlijke effectiviteit te verbeteren;
  •          persoonlijke groei en zelfmanagement te bevorderen;
  •          inzicht te krijgen in het gedrag en denkpatronen die je hinderen om te doen wat u zich elke keer weer voorneemt te doen;
  •         onwenselijk gedrag en denkpatronen op effectieve wijze te          veranderen.
  • Faalangst te overwinnen

NLP is een methode om je verstand, je gevoel en je zintuigen zo te leren gebruiken dat je je mogelijkheden optimaal benut. NLP gebruik ik regelmatig in de hypnotherapie.

Mind Eye Power

De ogen zijn het toetsenbord van de hersenen en met bepaalde oogbewegingen krijg je grip op de bedrading van het brein. Je kunt het trauma  letterlijk en figuurlijk ontzenuwen. Mind Eye Power is niet persé alleen gericht op traumabehandeling maar kan ook ingezet worden om ongezonde overlevingsmechanismen te ontkoppelen en te overschrijven.

Je zult ervaren dat het mogelijk is om oude pijn, angsten en houvasten moeiteloos achter je te laten. Dit geeft ruimte aan ongekend potentieel. Het mooie is dat je niet alleen een probleem oplost. Je krijgt antwoorden op levensvragen en je creëert een nieuwe, ondersteunende en meer gezonde levenshouding

Er vindt een verschuiving plaats;

van actueel trauma naar herinnering.

van probleem naar levensles.

van stress naar evenwicht.

van angst naar vertrouwen.

van een staat van verdediging naar een staat van groei.

Met Mind Eye Power breng je op een milde, eenvoudige en effectieve wijze diepgaande verandering in hardnekkige overtuigingen, onverwerkte emoties en (gevolgen van) trauma . Dit doen we met oogbewegingen en geestkracht (gerichte aandacht en intentie).

De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset geeft de methode zijn krachtige werking. Op deze manier kan je oude houvasten en patronen loslaten en vormgeven aan wat je werkelijk verlangt. In ‘een ogenblik’ schakel je van een staat van verdediging naar een staat van groei.

Je maakt kennis met de diepere lagen van je brein en de samenwerking met de ‘buikhersenen’, het intelligente hart en het geheugen van de cellen. De verbinding tussen hoofd-hart en buik in combinatie met de oogbewegingen geeft toegang tot een indrukwekkend zelfhelend vermogen.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?