Wat goed dat je op deze pagina bent terecht gekomen! Dit is de eerste stap op weg naar een opgelucht leven waarin je meer tijd hebt om te genieten zonder de stress van het moeten roken.Ik weet als zware ex roker dat de gedachte alleen al om mijn eerste sigaret ’s ochtends , tijdens spanningen of na het eten te moeten missen, bij mij een gevoel van spanning veroorzaakte.  Achteraf denk ik nu: wat heeft die verslaving mij lang gevangen gehouden.Mijn ervaring als ex roker is dat stoppen met roken voor iedereen mogelijk is mits de motivatie er is en de methode klopt.Ik heb in het verleden meerdere stoppogingen gedaan ook met nicotinekauwgom. Na enkele dagen ( als ik dat al haalde) werd het vaak zo lastig dat ik toch een sigaret op stak met de gedachte ”ik stop later wel”. Door de kauwgom bleef ik verslaafd en onbewust bleef de gedachte dat ik afhankelijk was van nicotine. Het gevolg van deze mislukte pogingen was dat ik meer ging roken en het duurde lang voor dat ik een nieuwe poging aandurfde.Veel mensen trappen in deze val waarin weer de oorzaak niet altijd de motivatie is maar vooral de methode van stoppen.

Rouw?

Een voorbeeld waarin stoppen met roken wel heel moeilijk is en gedoemd te mislukken:Stoppen met roken met in je achterhoofd dat je je maatje/beste vriend verliest, waarom? Met deze gedachte hoe vreemd het ook klinkt ontstaat er een rouwproces met al zijn fases en door dit proces zal je gauw grijpen naar een sigaret want dit deed je ook tijdens verdrietige momenten.

 

Hoe wel succesvol te stoppen?

Ik heb een methode die gebaseerd is op hypnotherapie en EMDR

De achterliggende beperkende gedachtes worden bekeken en angsten verwerkt. Tijdens het proces krijg je de juiste motivatie en coaching zodat het stoppen opeens makkelijker wordt en je herstel begint.

Hoe werkt het?

Ik werk 1 op 1 omdat je dan de volledige aandacht krijgt en er alle tijd en aandacht is voor eventuele problemen en feedback.De methode bestaat uit 3 zittingen in de praktijk.

  • De eerste zitting wordt het complete plaatje bekeken die onder andere bestaat uit het krijgen van inzichten in het rookgedrag, de illusies, overtuigingen, angsten maar ook wat er fout ging tijdens de eerdere stoppogingen. Je wordt geestelijk voorbereid op de stoppoging.Na deze eerste zitting mag er nog gerookt worden en wordt een stopdatum voor de korte termijn afgesproken.
  • Tijdens de tweede zitting wordt je klaargestoomd om werkelijk en overtuigd te stoppen. In deze fase krijg je de handreikingen en lessen om makkelijk te stoppen, zo wordt er gewerkt aan je vertrouwen die je nodig hebt om te stoppen . Aan het einde van deze zitting heb je voldoende kennis en motivatie om te stoppen en begint je leven als niet roker.
  • De derde zitting komt enkele dagen na het stoppen. Tijdens deze zitting wordt de voortgang besproken. Door een uniek verslavingsprotocol worden de eventuele afkickverschijnselen direct ( blijvend) verzacht waardoor je blijft volhouden en een terugval sterk wordt verminderd.

Na het traject krijg je wekelijks e-mail met daarin de fase van ( lichamelijk herstel) en motivaties.

De mogelijkheid blijft bestaan om telefonisch of per email begeleid te worden zie hiervoor de tab: telefonische hulp.

Wat zijn de kosten?

De kosten van dit traject zijn 295 euro.De aanvullende verzekering vergoed vaak grotendeels  complementaire behandelingen ( alternatief).De stoppen met roken module valt onder hypnotherapie.

Wat bespaar je?

Een gemiddelde roker rookt 2 pakjes shag per week a €10,50 = € 84 per maand x 12 =  €1008 per  jaar.Deze gezonde investering levert je dus € 753  op! En het tweede jaar €1008. Als je 14 sigaretten per dag rookt kost je dat 5 minuten per sigaret. 14 x 5 = 70 minuten x 365 = ongeveer 17 dagen ! Je krijgt dus een hoop tijd terug waarin je waardevolle dingen kan doen.

Dus twijfel niet langer en stop!

Ben je klaar voor je bevrijding , herstel en wil je opgelucht door het leven?

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?