Reïncarnatie zin of onzin?

Een cliënt komt in de praktijk met vage buikklachten die vooral opspeelden tijdens perioden van stress en soms kwamen de klachten zomaar uit het niets.

Na allerlei doctoren bezocht te hebben en na diverse onderzoeken kwam deze cliënt in de praktijk.
Tijdens het eerste consult begin ik altijd eerst met een korte focusoefening zodat mensen hun lichaam leren kennen en dat ze kunnen wennen aan de ontspanning.
Vaak help zo’n focusoefening inzichten te krijgen en soms verdwijnt de klacht meteen. In dit geval niet.
Tijdens het tweede consult en nadat een plan van aanpak gemaakt te hebben begon de sessie.

Nadat de cliënt ontspannen was en in een toestand van diepe ontspanning vroeg ik deze een pad af te lopen naar de oorsprong van het probleem in dit geval de buikpijn.
Het pad liep langs een maisveld door de polder waar deze cliënt ook woont. In de verte doemde plots een andere lucht en omgeving op. Het landschap veranderde van vlak naar bergachtig. Opeens verscheen er een haven met boten die niet van deze tijd waren. De lucht was azuurblauw en zag deze persoon een visafslag en een leuke bistro.

 

 

Het voelde zeer vertrouwd en hij voelde liefde naar een vrouw die in de bistro werkte. Hij zag ook een kind.
Hij besefte dat hij het was maar hoe kon dit, het was zo levensecht. Alle details van de omgeving wist hij te vertellen terwijl hij er zelf nooit was geweest.
Later kwam er een ander beeld opdoemen het was vlak en hij liep uit een loopgraf. Hij werd geraakt door een granaat enorme buikpijn het werd zwart voor de ogen en daarna rust.

 

 

Na uit de diepe ontspanning te zijn gekomen was voor de cliënt superhelder waar het probleem was ontstaan.
En dan kan de therapie voortgezet worden en uiteindelijk verdween de buikpijn.

Tijdens een andere sessie een vrouw die vanaf haar jeugd enorm veel last had van overgewicht en later ook van eetbuien.
Na een aantal sessies begonnen we met regressie, dat is een techniek om terug te gaan naar het verleden om zo de oorzaak en het ontstaan van het probleem te vinden waarna de verwerking met therapie kan beginnen.

 

 

 

Je hebt verschillende manieren van teruggaan in de tijd zoals een trein die in plaats van voorruit achteruit rijdt en dat elk station een leeftijd is waarbij je herinnerd dat je last had van het probleem.
Bij deze cliënt stopte de trein niet en de tijd ging naar voor de geboorte. 
Een ruig terrein doemde op ,ze lag onder een koets en was overvallen.

 

 

 

 

Ze zag haar leven vol misbruik, verwaarlozing en is uiteindelijk de hongerdood gestorven.

Zomaar twee verhalen. Is dit fantasie? Of bestaat reïncarnatie werkelijk.

 

Er zijn veel verhalen van mensen die details konden vertellen die ze absoluut niet konden weten.
Iemand beweerde in een vorig leven boer te zijn geweest in een ander land en hij wist de plaats en dat er in een schuur een steen was gemetseld in de vloer met een embleem.

 

 


Onderzoekers zijn er op af gegaan en vonden die steen onder een dikke laag mest. Ja hoe verklaar je dit? Of jonge kinderen die tijdens het spelen beschrijvingen geven over toen ze nog groot waren.

Als Therapeut neem je dit soort verhalen altijd serieus want de blokkades worden echt gevoeld door de cliënt en de beelden en geluiden die ze horen levensecht.
Door de blokkades aan te pakken en te verwerken kunnen de negatieve emoties die deze ervaringen oproepen geneutraliseerd worden. De spanningen en vage klachten in het hier en nu verdwijnen dan ook.

Je hoeft je niet af te vragen of reïncarnatie echt bestaat want als je het nuchter bekijkt kan dat niemand je vertellen. Het is voor mij wel zeer aannemelijk omdat dit in de praktijk regelmatig voorkomt en dat je details hoort die cliënten echt niet kunnen weten.

In de nieuwsbrief van deze week staat een focus oefening om bij jezelf te kijken wat er speelt zonder daar een negatief oordeel aan te geven. Met deze oefening krijg je je gedachten op een rij zodat je beter slaapt en meer geconcentreerd bent overdag.

Wil je achtergronden en oefeningen in je mailbox krijgen schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief.

 Nieuwsbrief

[mc4wp_form id=”713″]

Laat een bericht achter

× Hoe kan ik je helpen?