0618902996
info@rolandvanballegooij.nl

o.a bij angsten en fobieën, mentale begeleiding tijdens  en na de zwangerschap , slaapproblemen, traumatische ervaringen, SOLK, burn-out, rouwverwerking, (eet)verslaving, relatieperikelen

Ik voer praktijk op twee locaties , Alkmaar en Vijfhuizen.

In Alkmaar werk ik op meerdere locaties maar ook vooral ambulant ( therapeut aan huis)

In bepaalde gevallen is huisbezoek mogelijk ( zie huisbezoek hieronder).
In Vijfhuizen geef ik regelmatig korte workshops met o.a. betrekking tot:
Inzicht in jezelf, overwinnen van angsten, doelen stellen, meditatie e.d.
Kijk regelmatig op deze website wanneer een workshop gepland is.

   Praktijk Alkmaar

 

Voorafgaand aan de therapie zal eerst een intakegesprek plaatsvinden. Dit is een eerste kennismaking om jouw klacht te bespreken. Tijdens dit gesprek worden ook eventueel eerdere behandelingen besproken.
Aan de hand van jouw klacht, wordt een individueel behandelplan opgesteld, waarna de afspraak voor de behandelsessies kan worden gemaakt.

Tarief therapie:

– Het uurtarief per sessie bedraagt: Euro 80,-
– Een kort consult bedraagt: Euro 40,-
– Een intakesessie duurt ongeveer 90 minuten
– Een consult duurt ongeveer 60 minuten
– Een kort consult duurt 30 minuten

Vergoedingen

In veel gevallen vergoedt de ziektekostenverzekering natuurgeneeskundige behandelingen mits je een aanvullende verzekering hebt (een deel van) de kosten. Informeer hiernaar bij je eigen verzekeraar.

Relatietherapie en de workshops vallen niet onder de verzekering.

Individuele behandelingen wel.

Omdat ik vind dat iedereen recht heeft op therapie hanteer ik prijzen naar draagkracht voor mensen met een uitkering en minima.
Vraag gerust informatie via de mail of telefoon ( zie de tab contact).

Ik ben aangesloten bij de Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten ( FAGT) en registertherapeut bij de RBCZ

 

 

Praktijk in Vijfhuizen

 

 

 

 

Huisbezoek:

Huisbezoek is in bepaalde gevallen mogelijk en soms ook wenselijk, bijvoorbeeld bij mensen die door allerlei mogelijke omstandigheden ( tijdelijk ) hun huis niet uit kunnen of durven.
Een consult aan huis in de straal van 5 kilometer rond Alkmaar en Vijfhuizen is vanaf 30 minuten per consult. korte consulten van 30 minuten zijn gesprekken na het therapie traject en zijn bedoeld als nabespreking of als er behoefte is voor een gesprek .
Buiten de straal van vijf kilometer rond Alkmaar en Vijfhuizen zijn de consulten vanaf een uur tot maximaal twee uur.
In een straal van 5 kilometer rond Alkmaar of Vijhuizen zijn er geen extra ( reis)kosten aan verbonden. Buiten de straal reken ik euro 0,30 per kilometer.

 

 

lidnummer FAGT:14577

Licentienr. RBCZ: 180171R
AGB code praktijk: 90-(0)57939
AGB code therapeut: 90-049538
KVK nummer: 58981462

voor klachtafhandeling en geschilleninstantie ben ik aangesloten bij Zorggeschil en Quasir.

 

 

Als een afspraak niet kan doorgaan dit dan graag 24 uur van te voren melden via de telefoon ( 0618 90 29 96 ) of via de mail: info@eclectischetherapie.nl

Dit vanwege het inplannen van cliënten.

Afspraken die niet binnen 24 uur worden afgemeld worden in rekening gebracht.

Hypnotherapie FAQ

Veelgestelde vragen over hypnose en hypnotherapie

Hypnotherapie is geschikt voor mensen die last hebben van psychische, psychosomatische of emotionele problemen. Enkele voorbeelden zijn:

Spanning, stress, slapeloosheid;
emoties als overbezorgdheid, gebrek aan zelfvertrouwen, boosheid, verbittering,
perfectionisme, inflexibiliteit, angst, verdriet, besluiteloosheid, haatgevoelens, een
gebruikt/misbruikt gevoel, een gekwetst of teleurgesteld gevoel, een onderdrukt
gevoel, een instabiel gevoel, wanhoop, eenzaamheid, depressie, zwaarmoedigheid,
geheugenverlies / geheugenvermindering, rouw, seksualiteitsklachten, spijt,
vermoeidheid, verlegenheid, ongeduld, prikkelbaarheid, jaloezie, frustratie,
hopeloos gevoel, obsessies, teveel naar jezelf gericht gedrag, verslavingen, angst
voor de toekomst, zingeving, niet bij je gevoel kunnen komen;

Hypnotherapie is een korte doelgerichte therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van sterke concentratie en relaxatie. Door de concentratie en relaxatie ontstaat een hypnotische toestand, ook wel trance genoemd. Het woord hypnose komt uit het Grieks (hypnos) wat slaap betekent. Hypnose is eigenlijk geen echte slaap. Je kan beter spreken van een diepe concentratie of trance waardoor je de mogelijk hebt in contact te komen met je onbewuste. Het onbewuste bevat informatie over de diepere oorzaak van de problemen en helpt met het oplossen van deze problemen. De hypnotherapeut helpt je te communiceren met je onbewuste.

Hypnose is een natuurlijke gemoedstoestand; mensen zijn vaak verbaasd dat ze elk woord horen en kunnen opstaan ​​en op elk moment de kamer uit kunnen lopen.  De meeste mensen zijn verbaasd over hoe ontspannend het is.

Hypnotherapie kan voor veel dingen ingezet worden.

Hypnotherapie wordt ingezet bij traumatische ervaringen, angsten, paniek maar wordt ook ingezet om bijvoorbeeld sportprestaties te verbeteren, stoppen met roken, bevallingen te begeleiden. Er zijn veel mogelijkheden. zoals:

Omgaan met angsten en fobieën, zoals spinnen, autorijden, ruimtes, onweer, knallen, tandarts, operatie, pijn, injectiespuiten, vliegen, bruggen, tunnels, etc.;
contactmoeilijkheden, relatieproblemen, eenzaamheid;

paniekaanvallen;
Lichamelijke klachten (bijv. hoofdpijn, buikpijn, PDS, chronische vermoeidheid, non
bacteriële prostatitis);

verslavingen, stoppen met roken;
burn-out.

De hypnotherapeut werkt samen met de cliënt aan een effectieve en blijvende oplossing. Deze verschilt natuurlijk per persoon maar er zijn algemene effecten zoals:

Ontspanning en lichamelijk welzijn;
beter met emoties kunnen omgaan;
makkelijker ‘nee’ kunnen zeggen;
diepere sociale contacten;
meer plezier in het dagelijks leven;
vertrouwen in de toekomst.

 

Vraag gerust of je terecht kan met jouw klacht.

Ja. Je bent in een ander bewustzijnstoestand en zeer geconcentreerd. Je hoort en weet alles wat er gezegd wordt. Zowel door jezelf als door de therapeut. Er gebeurt niets zonder jouw goedkeuring, je hebt constant de controle. Eigenlijk is alle hypnose zelfhypnose. Je kan niet in hypnose gaan als je zelf niet wil. Als je niet de suggesties van de hypnotiseur opvolgt, gebeurd er helemaal niets.

Dat ligt er aan. gemiddeld heb je bij hypnotherapie genoeg aan tussen de 3 en 7 sessies.

Bij meerdere problemen of bijvoorbeeld bij een paniekstoornis kan de begeleiding langer duren verspreid over een langere tijd. Het is dan niet zo dat je elke week een consult hebt. Je krijgt ook huiswerk mee.

Het komt voor dat mensen huiverig of angstig zijn voor hypnotherapie omdat ze op televisie of tijdens een uitje geconfronteerd zijn met toneelhypnose.
Een toneelhypnotiseur is wat anders dan een hypnotherapeut.
Een hypnotherapeut begeleidt zijn cliënt bij het verwerken van problemen en/of begeleidt zijn/haar doelen. Tijdens de hypnose heeft een cliënt altijd controle over zichzelf. Een hypnotherapeut gebruikt een lichte trance.

Een toneelhypnotiseur heeft als doel het vermaken van het publiek door mensen in zo’n diepe trance te brengen dat ze positief of negatief kunnen hallucineren (dingen zien die er niet zijn of dingen niet zien die er wel zijn). Mensen zijn een avondje uit en zijn wel in voor een grapje.Je ziet ook wel voorbeelden van mensen die chocola proeven terwijl ze een grapefruit eten. Dit is een diepte van trance die in de hypnotherapie niet wordt gebruikt (die is maar heel licht). Overigens zijn niet veel mensen in staat om in hele diepe trance te raken. Kandidaten van zo’n show worden daarom nauwkeurig uitgekozen. In zo’n show worden regelmatig trucs gebruikt.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws over hypnotherapie of over de nieuwe blogs? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?